Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jämställdhet och lika villkor

Konstnärliga fakulteten följer universitetet ålagda arbete med att systematiskt arbeta för att förebygga diskriminering och främja arbetet med lika villkor för alla medarbetare. Arbetet utgår bland annat från gällande lagstiftning samt universitetets Lika villkorsplan.

Vid den konstnärliga fakulteten har varje institution en jämlikhetsnämnd som är inrättad av respektive institutionsstyrelse. Nämnderna ansvarar bland annat för arbetet med Systematiskt Förebyggande Arbete mot Diskriminering (SFAD). I dessa jämlikhetsnämnder ingår prefekt samt representanter från lärarkåren, T/A-personal och studenterna. Ordförande för respektive Jämlikhetsnämnd medverkar i Lokala Skyddskommittén. 

Jämlikhetsnämndernas uppdrag är att arbeta aktivt mot diskriminering genom att bland annat undersöka risker och analysera orsakerna till dessa, samt föreslå förebyggande åtgärder och följa upp arbetet. 

Läs mer om universitetets förebyggande arbete mot diskriminering på Medarbetarwebben.

Kränkningar och trakasserier

Lunds universitet accepterar varken kränkningar eller trakasserier. Om du som anställd blir utsatt för något som du upplever som kränkningar, trakasserier eller sexuella trakasserier, måste du tydligt säga ifrån att det inte är välkommet. I första hand bör du vända dig till din chef för att få hjälp men du kan också tala med någon kollega som du har förtroende för. Om det är din chef som du tycker har kränkt dig, ska du berätta för din chefs chef. Skyddsombud och respektive facklig organisation kan också ge stöd. Det är du som blir utsatt som avgör vad som är oönskat, ovälkommet eller kränkande, men det betyder inte alltid att det är kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier.

Medarbetarwebben finns information om lagstiftningen kring kränkningar och trakasserier samt vilket stöd du kan få.
 

Kontakt

Kontakta din närmaste chef, HR-partner, skyddsombud eller motsvarande inom din institution/fakultet.