Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stöd till forskning och konstnärligt utvecklingsarbete

Forskarstödet vid Konstnärliga fakulteten

Fakultetens forskningskoordinator erbjuder stöd till forskande personal som vill söka finansiering. Förutsättningar för att få stöd är att du är anställd av Konstnärliga fakulteten och/eller att de forskningsmedel du söker kommer att förvaltas av fakulteten. För att få bästa möjliga hjälp är det viktigt att du tar kontakt i god tid, vilket för många utlysningar innebär minst en månad innan deadline, men gärna redan på idéstadiet.

Du kan exempelvis få hjälp med följande:

•    hitta rätt finansiär och utlysning för din projektidé
•    kontakta finansiären för information om utlysningar och praktiska frågor
•    registrera ansökan i finansiärens online system
•    tillhandahålla mallar och exempel på framgångsrika ansökningar
•    organisera ansökningsseminarier och skrivworkshops
•    läsa och ge feedback på ansökningar eller tillfråga lämpliga granskare
•    förmedla kontakt med andra stödfunktioner vid universitetet

Start:

  1. Stöd för projektbudgetar 
  2. Forskarseminarier vid Konstnärliga fakulteten
  3. Forskningsfinansieringsstödet vid Forskningsservice
  4. Pivot-RP
  5. Stöd för innovation och utveckling
  6. Stöd vid internationella forskningssamarbeten

1. Stöd för projektbudgetar 

I samband med en ansökan om bidrag ska forskare, i god tid, kontakta ekonomen vid institutionen för hjälp med att upprätta en projektbudget enligt Lunds universitets budgetmall. Vanligtvis ska institutionens prefekt godkänna budgeten innan du får skicka in din bidragsansökan. Ibland täcker inte det förväntade bidraget från finansiären projektets alla kostnader och då krävs medfinansiering, antingen från institutionen, fakulteten eller en annan bidragsgivare. Diskutera alltid din plan för medfinansiering med prefekt, ekonom och forskningskoordinator.  

2. Forskarseminarier vid Konstnärliga fakulteten

Några gånger per termin anordnas fakultetsgemensamma seminarier i syfte att stärka fakultetens forsknings- och forskarutbildningskultur, samt öka mängden externa medel till forskning och konstnärligt och pedagogiskt utvecklingsarbete. Seminarierna bygger på kunskapsdelning genom presentationer, diskussioner och workshops. Information om kommande och tidigare seminarier hittar du i LU-Box

3. Forskningsfinansieringsstödet vid Forskningsservice

Forskningsservice ger stöd och hjälp till forskare och forskargrupper i frågor om extern forskningsfinansiering, exempelvis har de ett särskilt ansvar för EU:s ramprogram för forskning. På deras sida på Medarbetarwebben finns ytterligare information om det stöd de erbjuder samt mer heltäckande förteckningar över finansiärer. En del finansiärer kräver central hantering av Forskningsservice vid ansökan av forskningsmedel. Du kan anmäla dig till deras nyhetsbrev med tips om aktuella interna och externa utlysningar samt seminarier och workshops kring ansökningsarbete. 
Mer om Forskningsservice på Medarbetarwebben 

4. Pivot-RP

I databasen Pivot-RP kan du söka efter utlysningar och forskningsfinansiärer från hela världen och inom alla forskningsområden. Där kan du hitta finansiering för projekt, forskningsvistelser, studieresor och deltagande i konferenser, workshops, nätverk, med mera. Logga in i Pivot 

5. Stöd för innovation och utveckling

Lunds universitets innovationsverksamhet arbetar med innovation och nyttiggörande inom alla ämnen och discipliner. LU Innovation kan hjälpa dig att utforska dina innovativa idéer och hitta initieringsmedel för hållbara och samhällsrelevanta innovations- och utvecklingsprojekt kopplade till konst och kultur.  Besök LU Innovation 

6. Stöd vid internationella forskningssamarbeten

Universitetet tillhandahåller olika former av stöd, resurser och verktyg för medarbetare som är eller vill bli involverade i internationella samarbeten, nätverk eller internationalisering av forskning. Sektionen Externa relationer informerar genom sitt nyhetsbrev om aktuella händelser och internationella finansieringsmöjligheter. Avdelningen för internationalisering inom Externa relationer kan bistå med stöd exempelvis avseende strategiska partnerskap, mobilitet för anställda och internationell rekrytering.
Till Avdelningen för internationalisering
Se även Internationella finansieringsmöjligheter

 

 

Kontakt

Carolina Jonsson Malm
Forskningskoordinator
carolina [dot] jonsson_malm [at] kanslik [dot] lu [dot] se (carolina[dot]jonsson_malm[at]kanslik[dot]lu[dot]se)